Doprava ZDARMA na objednávky nad 50€

Elektrické kolobežky

Elektrické kolobežky

Elektrokolobežky

Rýchly dojazd do školy alebo do práce bez vodičáku je dneska hračka. A nie, nemusíte ani šliapať, jednoducho vás to zvezie kamkoľvek bez námahy. Už viete? Áno, sú to elektrokolobežky. Ako ale takýto dopravný prostriedok vybrať, a na čo si dať pozor? Čítajte viac nižšie.

Prečo povedať ÁNO elektrickej kolobežke?

  • Doprava bez námahy
  • Ekologicky
  • Riadenie bez vodičáku
  • Skladnosť
  • Jazda po všetkých povrchoch
  • Vymeniteľná batéria
  • Jednoduché ovládanie

Ako kolobežku ovládať?

Kolobežka ponúka 3 režimy rýchlostí, a to začiatočník (max. 6 km/h), pokročilý (max. 15 km/h) a športový (max. 25 km/h). Vyberiete si tú, ktorá vám v danej chvíli vyhovuje a potom sa len jemne odrazíte a môžete ísť. Rýchlosť regulujete pomocou tlačidla plynu. Miernym zošliapnutím zadnej brzdy pribrzdíte a stlačením brzdové páky úplne zastavíte.

Na čo sa zamerať pri výbere elektrickej kolobežky?

Kým sa pre elektrokolobežku rozhodnete, zistite, aká je pre vás naozaj tá najlepšia. Zamerajte sa na parametre ako je nosnosť, hmotnosť, rozmery, materiál rámu a kolies, ale aj na batériu a jej kapacitu. Poďme sa teraz na všetky parametre pozrieť bližšie.

Aká je nosnosť kolobežky a ako veľmi je sama ťažká?

Nosnosť elektrokolobežiek Concept je 120 kg. V záujme vlastnej bezpečnosti sa nepokúšajte prekračovať tento limit. Samotná kolobežka váži okolo 14 kg. Skladacia elektrokolobežka je veľmi skladná, vďaka čomu sa vám s ňou bude dobre manipulovať. Jednoducho zložíte riadidlá k doske a môžete si kolobežku posúvať po jednom kole, potom ju zdvihnete pomocou riadidiel. Nie je teda problém s ňou cestovať inými dopravnými prostriedkami.

Aké sú rozmery jednotlivých častí elektrokolobežky?

Elektrokolobežky Concept sú dlhé 1083 mm, široké 401 mm a vysoké podľa toho, či sú zložené alebo rozložené. Výška v rozloženom stave je teda 1186 mm a v zloženom 460 mm.

Kolesá elektrokolobežiek

Elektrokolobežky Concept sú vybavené pneumatikami, ktoré tlmia otrasy a sú vhodné na všetky povrchy, dokonca s ňou môžete vyjsť na členitejší terén. Elektrokolobežka je teda vybavená veľkými 10 palcovými kolesami.

Vymeniteľná batéria

Elektrické kolobežky sú poháňané batériou, ktorá je vyberateľná, takže si ju vždy môžete odniesť, keď potrebujete kolobežku niekde ponechať alebo ju môžete vymeniť za inú, než sa vám zase späť plne dobije. Nabíjanie batérie trvá 5-6 hodín a dojazd na jedno dobitie je rôzny. U niektorých je to 25 km u iných až 40 km.

Maximálna rýchlosť

Elektrokolobežky Concept dosahujú rýchlosť až 25 km/h. To je dostatočná rýchlosť na to, aby ste sa čo najrýchlejšie niekam dostali, ale zároveň, aby to bolo stále bezpečné.

Brzdy

Kolobežka je vybavená dvojitým brzdným systémom, a to hlavnou kotúčovou brzdou a zadnou blatníkovou, ktorá vám umožní si ľahko pribrzdiť ľahkým zošliapnutím. S brzdením sa tiež spája systém rekuperácie, vďaka ktorému sa zbiera energie z brzdenia a vracia sa späť do batérie, čím sa predlžuje jej výdrž.

Ďalšie vychytávky, ktoré na elektrokolobežke nájdete:

  • LED displej prehľadne ukazuje rýchlosť, režim a kapacitu batérie.
  • Tempomat sa sám aktivuje po 6 sekundovej konštantnej rýchlosti a udržuje aktuálnu rýchlosť do doby, než nepridáte plyn alebo nezačnete brzdiť.
  • Svetlá a odrazové sklá ako bezpečnostné prvky nájdete na riadidlách a blatníkoch. Vpredu na riadidlách je biele svetlo, ktoré je potrebné pred jazdou zapnúť a na zadnom blatníku je červené svetlo, ktoré sa aktivuje samo. Celá kolobežka je inak osiata reflexnými prvkami, ktoré zvyšujú viditeľnosť v tme.
  • Stojanček
  • Blatníky
  • Zvonček

Elektrokolobežka do terénu aj do mesta

Elektrokolobežky vás nebudú limitovať v tom, kam vyraziť. Vďaka veľkým pneumatikám môžete vyraziť do terénu, či už ide o lesné cesty alebo lúky. Je teda aj skvelým prostriedkom pre ľudí na dedinách, ktorí dlho dochádzajú na zastávku autobusu alebo vlaku. Samozrejme ich plne využijete aj v mestách a jednoducho si ich vezmete aj do dopravných prostriedkov, keď sa potrebujete rýchlejšie presunúť na vzdialenejšie miesto.

Oprava elektrokolobežky

Jedinú opravu, ktorú môže kolobežka vyžadovať je prepichnutie duše, čo sa občas stáva pri bicykli, ale aj aute. Našťastie s kolobežkou nemusíte nikam chodiť, a ak ste aspoň trochu zruční, určite si ju dokážete vymeniť sami, a to podľa videa, ktoré sme pre vás natočili. Pustiť si ho môžete tu.

Bezpečnosť na kolobežke

Pre jazdu na kolobežke je potrebné dodržiavať bezpečnostné opatrenia, aby nedošlo k havárii. Predovšetkým dodržujte nosnosť kolobežky a nejazdite na kolobežke vo dvojici. Nie sú to elektrokolobežky pre dvoch, ale pre jedného. Obzvlášť sa vyvarujte jazde s dieťaťom, ktoré sa vám kedykoľvek môže začať kývať a stratíte rovnováhu. Elektrokolobežku môžu používať osoby staršie ako 15 rokov.

Pri jazde si vždy zapínajte svetlá, nech ste na vozovke vidieť a nejazdite rýchlosťou, ktorú nie ste schopní už korigovať. Nejazdite na kolobežke počas nepriaznivého počasia, a keď ste pod vplyvom alkoholu a návykových látok. Pamätajte tiež, že ste súčasťou cestnej premávky, takže dodržujte všetky jej pravidlá.

Ďalšie podkategórie Elektrické kolobežky

Podrobné vyhľadávanie

Cena

EUR
EUR

Zoradiť podľa

vzestupně sestupně

Filter skladu

Parametrický filter

3 produkty
1 stránka

Položek na stránku:

 
 

Elektrická kolobežka Crossader 4.5 SC4500

Elektrická kolobežka Concept SC4500 CROSSADER 4.5; Vyberateľná batéria; Bezpečná jazda; Aplikácia Concept Home; Dojazd až 45 km na jedno nabitie; Elektrická kolobežka Concept SC4500 CROSSADER 4.5 je osadená výkonným motorom 500 W a Li-Ion batériou s ka...

699.00 EUR 
538.00 EUR 

s DPH

Elektrická kolobežka Crossader 4.0 SC4010

Elektrická kolobežka Concept SC4010 CROSSADER; Vyberateľná batéria; Bezpečná jazda; Aplikácia Concept Home; Rýchlo a ekologicky; Odrazte sa a choďte. Elektrická kolobežka Concept SC4010 Crossader je výborný dopravný prostriedok, ktorý vás s minimálnou ...

539.00 EUR 
415.00 EUR 

s DPH

SC2500 Elektrická kolobežka Crossader 2.5

Elektrická kolobežka Concept SC2500 CROSSADER; Dojazd až 25 km; Vymeniteľná batéria; Veľké 10" kolesá; Rýchle a ekologicky; Odrazte sa a jazdite. Elektrická kolobežka Concept SC2500 Crossader je výborný dopravný prostriedok, ktorý vás s minimálnou náma...

469.00 EUR 
359.00 EUR 

s DPH