Oslavujeme 34. narodeniny a rozdávame zľavy až 34 % s dopravou zdarma nad 50 €
Medzinárodný deň žien: Potešte svojou drahou nielen kvetinou, ale aj skvelou večerou
Medzinárodný deň žien, pripadajúci na 8. marca, je ideálnou príležitosťou, ako prejaviť uznanie a lásku tým najdôležitejším ženám vo vašom živote. Kvetina je krásne gesto, ale čo tak tento rok prekvapiť svoju drahú polovičku ešte niečím navyše? Napríklad domáca večera, ktorú s láskou pripravíte sami! Nebojte, nemusíte byť šéfkuchár - máme pre vás jednoduchý a efektný recept, ktorý zvládne každý.
Kuracie prsia v krémovej omáčke so sušenými paradajkami a parmezánom
.
Tento recept je dokonalou kombináciou šťavnatého kuracieho mäsa, lahodnej smotanovej omáčky a výraznej chuti sušených paradajok. Stačí pár surovín a romantická večera je na svete.
.
Ingrediencie: 2 kuracie prsia alebo stehenné rezne, 2 lyžice olivového oleja, 3 strúčiky cesnaku (nasekané), 100 g sušených paradajok v oleji (nakrájaných), hrsť čerstvých špenátových listov, 250 ml smotany na šľahanie, 50 g strúhaného parmezánu, 1 lyžička sušenej bazalky, soľ, korenie podľa chuti, čerstvá bazalka na ozdobu
.
Postup: Na varnej doske rozohrejte v panvici olivový olej, pridajte mäso, osoľte, okoreňte a opečte z oboch strán dozlatista. Vyberte a dajte bokom. Do panvice potom vložte nasekaný cesnak a sušené paradajky a krátko orestujte. Pridajte smotanu, parmezán, sušenú bazalku a nechce chvíľu prevariť. Do panvičky vráťte kuracie prsia a nechajte ich v omáčke chvíľku prehriať. Ako príloha sa hodí cestovina alebo čerstvé pečivo.
Tento pokrm je nielen jednoduchý na prípravu, ale aj úplne vynikajúci. A keď ho doplníte pohárom vína a sviečkami, máte romantickú atmosféru zaručenú.
.
Čo hovoríte? Tento rok k MDŽ nielen kvetina, ale aj dobrá večera – a možno aj sladká bodka v podobe dezertu. Napríklad čokoládového fondantu …
.
Čokoládový fondant
.
Ingrediencie: 50 g masla, 50 g čokolády (min. 70 %), 1 vajce, 1 žĺtok, 60 g cukrovej krupice, 50 g hladkej múky, kakao, maslo na vymazanie formičiek, práškový cukor, vanilková zmrzlina, čerstvé ovocie (jahody, maliny, čučoriedky …)
.
Postup: Rúru si predhrejte na 160 °C. Formičky (alebo malé hrnčeky) vymažte maslom a vysypte kakaom. Čokoládu s maslom rozohrejte vo vodnom kúpeli a nechajte približne 10 minút vychladnúť. Pomocou kuchynského robota alebo ručného šľahača vyšľahajte vajcia, žĺtok a cukor. Pridajte čokoládu, a nakoniec zašľahajte preosiatu múku. Cesto nalejte do vymastených formičiek a vložte na 12 minút do rúry piecť. Po upečení ešte horúce vyklopte na tanier a posypte práškovým cukrom. Podávajte hneď s vanilkovou zmrzlinou a ovocím
Prajeme krásny Medzinárodný deň žien!