Sonda na pečenie dovedie vaše pokrmy k dokonalosti

15.06.2023

Chcete svoje pečené pokrmy doviesť ku dokonalosti? Mať istotu, že svojim hosťom nebudete servírovať presušené alebo naopak málo prepečené mäso? Upiecť si nadýchaný domáci chlieb alebo krásne vláčne múčniky? Ľahko a bez neustáleho kontrolovania? Pokiaľ áno, teplotná sonda ponúka jednoduché riešenie.

Čo je to teplotná sonda?

.

Teplotná sonda je šikovne vymyslené a hlavne veľmi praktické príslušenstvo, ktoré zastáva funkciu kuchynského teplomera. Býva súčasťou moderných elektrických rúr.

.

.

.

.

Prezrite si všetky vstavané rúry Concept vybavené teplotnou sondou

.


.

K čomu slúži teplotná sonda?

.

Teplotná alebo tiež sonda na pečenie slúži ku kontrole vnútornej teploty pokrmov a ponúka nepresnejší spôsob pečenia. Vďaka teplotnej sonde veľmi jednoducho pripraví perfektne prepečené mäso ako z luxusná reštaurácia aj úplný začiatočník.

Ako funguje teplotná sonda?

.

Akonáhle teplotnú sondu pripojíte a zapichnete do pokrmu, na displeji rúry sa rozsvieti ikona sondy na pečenie. Podľa druhu pripravovaného pokrmu nastavte požadovanú vnútornú teplotu a zvoľte program a teplotu pečenia. V okamihu, kedy vnútorná teplota pokrmu dosiahne vami nastavenú teplotu, rúra vás upozorní zvukovým signálom.

.

Na aké pokrmy môžem teplotnú sondu využiť?

.

Okrem najrôznejších druhov mäsa môžete teplotnú sondu využiť tiež pri príprave múčnikov alebo domáceho chleba.

.Drů

Aká je odporučená vnútorná teplota mäsa?

.

S teplotnou sondou je dosiahnutie ideálnej vnútornej teploty mäsa jednoduché. Stačí ju zapichnúť do pripravovaného pokrmu, nastaviť požadovanú teplotu a o viac sa starať nemusíte. Len dbajte na to, aby ste sondu zapichli do najširšej časti mäsa, aby určenie teploty bolo čo najspoľahlivejšie.

  Druh pokrmu

Odporučená bezpečná

vnútorná teplota

  Hydinové mäso

celé kura

78-82 °C

celá morka/hus/kačka

74 °C

kuracie prsia

77 °C

kuracie filety

72 °C

  Bravčové mäso

stredne prepečené

71 °C

veľmi prepečené

77 °C

  Hovädzie, teľacie, baranie mäso

málo prepečené

63 °C

stredne prepečené

71 °C

veľmi prepečené

77 °C

  Ryby

losos

45 °C

treska

58 °C

tuniak

50 °C

  Mleté mäso

bravčové, hovädzie, jahňacie

71 °C

kuracie, morčacie

74 °C

  Chlieb

90-95 °C

.

Uvedené teploty sú orientačné.