Doprava ZDARMA na objednávky nad 50€

Sviečková alebo hovädzí guláš do hodiny? Prečo nie...

27.09.2023

Chceli by ste mať uvarené rýchlejšie, ľahšie a úspornejšie? Ak áno, dovolíme si k tomu pridať ešte dva nemenej lákavé benefity: zdravšie a chutnejšie. Znie to lákavo?

Áno je to tak, prinášame vám šikovné, rýchle, úsporné, jednoduché, zdravé, a hlavne chutné varenie, a to všetko vďaka jednému hrncu. Predstavujeme Multifunkčný tlakový hrniec s Wifi CK8001 .

.

Jeden hrniec - veľa možností

.

Elektrický hrniec CK8001 ponúka skutočne multifunkčné využitie. V kuchyni dokáže zastúpiť prácu tlakového, parného, pomalého, zaváracieho i sous-vide hrnca, ryžovaru, polievkovaru a jogurtovača. Predstavte si, koľko miesta aj peňazí vám CK8001 ušetrí. Vďaka kompaktným rozmerom vám nebude nikde prekážať a môžete si ho vziať so sebou napríklad aj na chatu. Jeden hrniec, ktorý vám nahradí celú kuchyňu a vykúzli skvelé pochúťky.

.

Prepojte hrniec s aplikáciou a varte napríklad aj na diaľku

.

A aké ďalšie výhody vám Multifunkčný hrniec CK8001 prináša? Môžete ho napríklad spárovať so svojím smartfónom a využívať rozšírenú ponuku prednastavených programov a ďalších výhod. Mobilná aplikácia Concept Home súčasne umožní kontrolovať priebeh prípravy vašich pokrmov aj na diaľku. To sa môže hodiť napríklad pri pomalom varení, ktoré si vyžaduje hodiny na prípravu. Stačí, ak do hrnca dáte požadované suroviny a hrniec sa o prípravu postará úplne sám. Nemusíte nič kontrolovať, miešať ani podlievať a vlastne nemusíte byť ani doma. V aplikácii uvidíte, koľko času hrniec potrebuje na dokončenie pokrmu, takže si môžete užívať zábavu, zatiaľ čo sa vám doma chystá jedlo.

Hlavné výhody varenia v elektrickom tlakovom hrnci:

  • rýchle varenie
  • úspora času i spotrebovanej energie
  • potraviny nestrácajú chuť a arómu a vďaka kratšej dobe varenia aj dôležité živiny
  • mäso pripravované v tlakovom hrnci je krehkejšie a šťavnatejšie
  • zelenina si zachováva svoju prirodzenú farbu
  • multifunkčné využitie

Varenie pod tlakom

.

Varenie pod tlakom je veľmi rýchle, takže vám ušetrí množstvo času aj energie. Hovädzí guláš alebo poctivý vývar uvaríte v tomto hrnci za 30 minút. Potraviny si navyše zachovávajú svoju prirodzenú chuť a arómu a vďaka kratšej dobe varenia aj dôležité živiny. Mäso varené v tlakovom hrnci je krehkejšie a šťavnatejšie a zelenina si viac zachová svoju prirodzenú farbu.

.

Varenie v pare

.

Súčasťou hrnca je naparovací kôš, pomocou ktorého si pripravíte zdravé pokrmy v pare. Para neničí vitamíny a dôležité živiny a zachová prirodzenú chuť potravín. K príprave nevyžaduje použitie tuku, takže takto pripravené jedlo je zdravšie. Naparovací kôš môžete využiť aj na prípravu knedlí alebo ohrievanie hotových pokrmov.

.

.

Pripravte si české klasiky, ktoré zvládnete s CK8001 do 1 hodiny

.

Sviečková na smotane

.

Suroviny: 600 g hovädzieho mäsa (môžeme dopredu našpikovať), 100 g slaniny alebo slaniny, 100 g masla, 1 cibuľa, 5 mrkví, 1/2 zeleru, 4 petržlenu, 3 bobkové listy,  10 guličiek nového korenia, 10 guličiek korenia, 250 ml smotany na varenie, voda, sol, p pr, ocet

.

Postup: Zeleninu očistíme a rozkrojíme na štvrte. Do hrnca vložíme maslo, spustíme program „Vyprážanie“ a pridáme pokrájanú slaninu alebo slaninu. Pridáme zeleninu, lyžicu octu a všetko krátko orestujeme dozlatista. Pridáme mäso, osolíme, okoreníme, krátko orestujeme, potom mäso otočíme, opäť osolíme a okoreníme a necháme zatiahnuť. Pridáme bobkové listy, nové korenie a celé korenie (pre pohodlnejšie vyberanie môžeme použiť napr. čajové sitko). Zalejeme vodou, aby bola zelenina celá ponorená. Zarobíme pokrievkou a spustíme program „Mäso“ (35 min.). Po ukončení programu necháme odpustiť paru, otvoríme a skontrolujeme, či je mäso mäkké. Ak áno, vyberieme ho spoločne s korením a zeleninu rozmixujeme. Do hrnca pridáme smotanu a krátko prevaríme. Mäso pokrájame a pridáme do omáčky. Podávame s knedľou, brusnicami a šľahačkou.

Hovädzí guláš

.

Suroviny: 500 g hovädzieho mäsa,  4 cibuľa, 3 strúčiky cesnaku, 2 lyžice masti, 0,5 l vody alebo hovädzieho vývaru, 2 lyžice sladkej papriky, < span style="background-color:white">3 lyžice paradajkového pretlaku, 1 lyžička pálivej papriky,  ;drvená rasca, korenie,  soľ, majoránka, tmavá zápražka na zahustenie, < span style="font-family:Calibri,sans-serif">cibuľa na dozdobenie

.

Postup: Mäso umyjeme, očistíme a nakrájame na kocky. Cibuľu nakrájame na kocky. V hrnci rozohrejeme masť, pridáme cibuľu a pomaly ju orestujeme do tmavo hnedej farby. Pridáme paradajkový pretlak, papriku a restujeme. Nakoniec vmiešame nakrájané mäso, ktoré necháme zatiahnuť. Osolíme, okoreníme, pridáme kmín a podlejeme vývarom. Hrniec uzavrieme, nastavíme program „Maso“ (35 min.) a necháme dusiť. Po ukončení programu skontrolujeme, či je mäso dostatočne mäkké, zahustíme zápražkou a krátko prevaríme. Nakoniec primiešame prelisovaný cesnak a majoránku.