Zľava 15% na všetko z kategórie príprava jedla s kódom "IMUNITA" tu wink Doprava ZDARMA na objednávky nad 50€

Ulovte zľavu mesiaca a vyskúšajte si lahodné recepty plné ovocnej chuti!

01.02.2024

Milujete čerstvé citrusové šťavy alebo ich často využívate v kuchyni? Potom práve vám by sa mohol hodiť nový lis na citrusy. Model CE354x v bielom alebo čiernom prevedení môžete počas februára získať za bezkonkurenčnú cenu iba 12.90 €.

Prečo si zaobstarať lis na citrusy?

.

Lis na citrusy vám uľahčí a urýchli získanie čerstvej šťavy z citrusových plodov – pomarančov, limetiek, citrónov, mandarínok alebo grapefruitov.

---

S lisom na citrusy dosiahnete maximálnu výťažnosť bez veľkej námahy. Obsluha je jednoduchá, takže si zdravú šťavu dokážu pripraviť aj deti.

---

Čerstvá citrónová šťava je bohatá na vitamín C a ďalšie živiny. Používanie lisu na citrusy môže zvýšiť príjem týchto živín vo vašej strave a prispieť k celkovému zdraviu.

---

Citrusovú šťavu môžete použiť nielen na prípravu chutných nápojov, ale obohatiť s ňou aj rad pokrmov. Výborná je napr. do domácich limonád, omáčok, marinád, dezertov, šalátov alebo zmrzliny.

---

Používaním čerstvej šťavy z citrusových plodov môžete znížiť spotrebu balených štiav, a tým obmedziť vznik plastového odpadu.

.


.

.

.


.

Vyskúšajte chutné recepty s príchuťou citrusovej šťavy

.

Citrusový krevetový ceviche

.

Suroviny: Krevety, citrónová šťava, pomarančová šťava, limetková šťava, paradajky, cibuľa, chilli, koriander, soľ, korenie.

.

Postup: Nakrájajte krevety na menšie kúsky a zmiešajte s citrónovou, pomarančovou a limetkovou šťavou. Pridajte nakrájané paradajky, cibuľu, chilli a nasekaný koriander. Osoľte a okoreňte. Pred podávaním vložte do chladničky vychladiť.

Citrónový koláč

.

Suroviny na těsto: 200 g sušienok, 100 g masla.

.

Suroviny na citrónovú náplň: 1 sladené kondenzované mlieko, 4 žĺtky, citrónová kôra z 1 citróna, citrónová šťava z 3 citrónov.

.

Suroviny na sneh: 4 ks bielkov, 6 lyžíc krupicového cukru, 2 lyžičky kukuričného škrobu.

.

Postup: Sušienky rozmixujte, pridajte rozpustené maslo a zmiešajte. Zmes natlačte rovnomerne na dno koláčovej formy s priemerom 18 cm. Pečte v rúre predhriatej na 190 °C dozlatista, cca 10 minút a potom vyberte. Suroviny na citrónovú náplň vyšľahajte dohladka, nalejte na upečený korpus a pečte na 160 ° C 15 minút. Medzitým si ušľahajte bielky a po častiach vmiešajte cukor a nakoniec škrob. Sneh nastriekajte alebo pomocou lyžice navrstvite po celom povrchu koláča a ožehnite opaľovacou pištoľou alebo vložte na chvíľu do rúry, kým sneh nezožltne. Dajte vychladnúť do chladničky.

Citrusový glazovaný losos

.

Suroviny: Filety lososa, pomarančová šťava, med, sójová omáčka, cesnak, zázvor, soľ, korenie.

.

Postup: Vytvorte marinádu zmiešaním pomarančovej šťavy, medu, sójovej omáčky, nastrúhaného cesnaku a zázvoru. Lososa dajte do tejto zmesi marinovať a potom ho upečte alebo ugrilujte.

Mandarínkový sorbet

.

Suroviny: 1 kg mandariniek, 200 g kryštálového cukru, 1 lyžica pomarančového likéru.

.

Postup: Z mandarínok vytlačte šťavu, pridajte cukor, likér (môžete vynechať, ak nemáte) a mixujte do plného rozpustenia cukru. Zmes nalejte do plytkej nádoby vhodnej do mrazničky. Dajte zamraziť. Približne po 40 minútach vytiahnite, zamrznuté kraje rozrušte pomocou vidličky smerom k stredu a vráťte do mrazničky. Opakujte každú pol hodinu, kým nebude sorbet hladký a pevný (cca 4 h).

Citrusový dip

.

Suroviny: Smotana, kyslá smotana, citrónová šťava, citrónová kôra, cesnak, soľ, korenie, čerstvý koriander.

.

Postup: V mise zmiešajte smotanu, kyslú smotanu, citrónovú šťavu, citrónovú kôru a prelisovaný cesnak. Pridajte nadrobno nasekaný koriander a dochuťte soľou a korením. Podávajte s čerstvými zeleninovými tyčinkami alebo chipsami.

Citrónový krém Lemon

.

Suroviny: 3 citróny, 4 žĺtky, 150 g cukru krupice, 100 masla.

.

Postup: Z umytých citrónov ostrúhajte kôru a vytlačte šťavu. Spoločne s ostatnými surovinami dajte do menšieho hrnca alebo nerezovej misky a ušľahajte vo vodnom kúpeli do zhustnutia. Hotový krém môžete použiť na koláče, palacinky, lievance, naplnenie rolád, tartaletiek alebo s ním ochutiť jogurt. V chladničke vydrží až 2 mesiace.