Posledné predvianočné zľavy sú tu! Pri objednávkach do 18.12.2024 garantujeme dodanie do Vianoc.
Veľkonočné pečenie s kuchynským robotom
Veľkonočné pečenie býva nie pre jednu gazdinku náročné a vysiľujúce, ale keď si k tomu priberiete parťáka v podobe kuchynského robota, budete mať nahnetené a namiešané raz dva. Vyskúšajte ho rovno na veľkonočných receptoch, ktoré sme pre vás pripravili.
V čom všetkom vám kuchynský robot pomôže?
.
S kuchynským robotom už nikdy nebudete v kuchyni sami. Tento šikovný multifunkčný pomocník vám pomôže vykúzliť nielen chutnú veľkonočnú tabuľu, ale stane sa vaším verným parťákom po celý rok. Vďaka bohatému príslušenstvu toho zvládne oveľa viac, ako ste si možno mysleli.
Kuchynský robot 1200 W Element Digi Concept RM7500 Black
.
.
.
Veľkonočný baránok
.
Suroviny:
270 hladkej múky, 170 g práškového cukru, 250 g mlieka, 115 g oleja, 135 g strúhaného kokosu, 1 vrecko kypriaceho prášku, 1 vrecko vanilkového cukru, 3 vajcia, tuk na vymazanie formy, strúhanka na vysypanie formy
.
Postup:
Formu na baránka si vymažeme a vysypeme strúhankou. Rúru zapneme na 180 °C. Do misy robota vložíme miešaciu metlu a všetky suroviny a dôkladne premiešame. Cesto nalejeme do formy a dáme piecť cca 35-45 min., kým sa cesto nelepí na špajľu.
Božie milosti
.
Suroviny:
300 g hladkej múky, 2 vanilkové cukre, 2 žĺtky, 1 vajce, 3 lyžice smotany na šľahanie, štipka soli, citrónová alebo pomarančová kôra, olej na vyprážanie, práškový cukor so škoricou na obaľovanie
.
Postup:
Zmäknuté rozkrájané maslo zmiešame s múkou a dáme do robota, ktorý za nás rýchlo uhnetie mrveničku. Vsypeme soľ a vanilkový cukor a dobre premiešame. Urobíme jamku do mrveničky, kam vložíme žĺtky, celé vajce, smotanu a citrónovú alebo pomarančovú kôru (podľa toho, čo preferujeme) a zvyšok necháme na robotovi, ktorý nám vypracuje tuhé cesto. To zabalíme do fólie a na 15 minút ho dáme uležať. Odpočinuté cesto vyvaľkáme na užšiu placku, z ktorej formičkou vykrajujeme štvorčeky, a do každého narežeme krúžok. Božie milosti sprudka osmažíme v oleji a vyťahujeme až ľahko zružovejú. Necháme okvapkať, a ešte teplé obaľujeme v škoricovom cukri.