Doprava ZDARMA na objednávky nad 50€

Varné dosky - sklokeramické

Varné dosky - sklokeramické

Sklokeramické varné dosky

Sklokeramická varná doska je overeným pomocníkom do kuchyne. Nepotrebuje žiadne špeciálne riady a cenovo je veľmi dostupná. Aký je rozdiel medzi indukciou a sklokeramikou? A na čo sa zamerať pri výbere sklokeramickej dosky? O tom si prečítate nižšie.

Ako funguje sklokeramická doska?

Sklokeramická doska využíva vyhrievacie špirály, ktoré nahrievajú zóny. Po nahriatí špirály začervenajú, čím značia, že sú nahriate. Z tých sa potom prenáša teplo na dno nádoby. Na sklokeramickú varnou dosku nie sú potrebné špeciálne riady.

Aký je rozdiel medzi plynovou, sklokeramickou a indukčnou doskou alebo ako vybrať varnú dosku?

Indukčné dosky majú výhody v úspore energie, v rýchlom a jednoduchom varení, bezpečnej prevádzke, ľahkej údržbe a v okamžitej reakcii. Nevýhodou môže byť zaobstaranie špeciálneho riadu a vyššia obstarávacia cena.

Sklokeramická doska sa môže zdať od indukcie k nerozoznaniu, ale zdanie klame. Sklokeramika je energeticky náročnejšia, trvá, kým dosiahne bod varu a horúce varné zóny nevychladnú hneď. Výhodou je, že na ňu môžete dát akékoľvek riady, nie je hlučná a cenovo dostupnejšia.

Plynová doska patrí medzi lacnejšie dosky. Je tiež úsporná, rýchlo sa na nej dá regulovať teplota a nie sú potrebné špeciálne riady. Nevýhodou je väčšie bezpečnostné riziko kvôli voľnému ohňu a členitejší povrch dosky, tým pádom je údržba o niečo zložitejšia.

Počet platní na sklokeramickej doske

  • Štyri platne sú klasikou, ktorú má doma snáď úplne každý, nechýba teda ani v sortimente od Conceptu.
  • Dve platne sú ideálne do garsónok s malou kuchyňou alebo na chatu, kde si zas toľko nevyvárate a nepotrebujete hneď niekoľko platní.
  • S duálnou flexi zónou je štvorplatničková doska. Tá má jednu platňu prispôsobenú tak, aby sa prispôsobila veľkosti použitého riadu a tým pádom sa bude zahrievať len v mieste, kde je to skutočne potrebné.

Najdôležitejšie dva parametre

Výkon varnej dosky odpovedá súčtu hodnôt jednotlivých platní a hodnota udáva priemernú dobu, za ktorú sa pokrm uvarí. Čím vyšší výkon bude, tím rýchlejšie jedlo uvaríte.

Rozmery sú dôležitým parametrom z dôvodu vstavania. Pre sklokeramickú dosku musíte mať pripravený presný otvor vo vašej kuchyni, aby tam perfektne zapadla.

Ovládanie dosky

Používanie dosky je veľmi jednoduché. Pomocou dotyku ovládate celú dosku. Posuvný slider alebo ikonky plus a mínus umožňujú zvyšovať a znižovať stupeň výkonu. Doska je vytvorená tak, aby reagovala aj na jemný dotyk prsta, takže sa nemusíte obávať toho, že na dosku budete musieť tlačiť.

Doplnkové funkcie

  • Detský zámok uzamkne dosku, aby ju vaše dieťa nemohlo len tak zapnúť.
  • Funkciu minútky môžete nastaviť pri varení jedla. Nastavíte si po koľkých minútach chcete, aby sa varenie ukončilo.
  • Funkcia automatického vypnutia je bezpečnostný prvok, ktorý vypne po určitej dobe dosku, keď vy zabudnete, aby ste doma nemali spúšť.

Ako sklokeramickú dosku pravidelne udržiavať?

  • Opatrná manipulácia s riadom
  • Ihneď utrieť nečistoty na doske
  • Umývať dosku po každom varení
  • Využívajte špeciálne prostriedky, aby doska bola stále lesklá a na pohľad pekná

Sporáky se sklokeramickou doskou

Súčasťou sortimentu značky Concept sú aj sporáky so sklokeramickou doskou. Tie sú skvelou alternatívou pre tých, ktorí nemajú možnosť vstavania.

Podrobné vyhľadávanie

Cena

EUR
EUR

Zoradiť podľa

vzestupně sestupně

Filter skladu

Parametrický filter

3 produkty
1 stránka

Položek na stránku:

 
 

SDV3760 Sklokeramická doska vstavaná 60 cm

Sklokeramická doska Concept; SDV3760; Dotykové ovládanie SLIDER; Duálne FLEXI zóny; Bezpečnosť; Praktický design; Sklokeramická doska SDV3760 disponuje štyrmi varnými zónami a intuitívnym dotykovým ovládaním. Medzi hlavné výhody sklokeramickej dosky pa...

269.00 EUR 

s DPH

SDV3360n Sklokeramická doska vstavaná 60 cm

Sklokeramická doska vstavaná 60 cm; SDV 3360n; Varné zóny Hi-Light; Touch control; Bezpečnosť; Varné zóny Hi-Light; Už Vás nebaví čakať, kým sa Vám nahreje platňa? Vďaka varným zónam Hi-Light, ktoré sú najmodernejšou technológiou, už nemusíte. Varné zó...

229.00 EUR 

s DPH

SDV2330 Sklokeramická doska vstavaná 30 cm

Sklokeramická doska vstavaná 30 cm; SDV 2330; Varné zóny Hi-Light; Touch control; Bezpečnosť; Varné zóny Hi-Light; Už Vás nebaví čakať, až sa Vám nahreje platňa? Vďaka varným zónam Hi-Light, ktoré sú najmodernejšie technológie, už nemusíte. Varné zóny ...

149.00 EUR 

s DPH