Doprava ZDARMA na objednávky nad 50€

6 chutných receptov pre vašu teplovzdušnú fritézu

07.03.2024

Teplovzdušná fritéza je skvelý nástroj na prípravu chutných a zdravých jedál bez prebytočného tuku. Poďte s nami ochutnať pár tradičných aj netradičných receptov, ktoré pripravíte v teplovzdušnej fritéze raz dva.

Americké zemiaky s parmezánom a údenou paprikou

.

Suroviny: 300 ml pasírovaných paradajok, 2 zemiaky, 1 lyžica olivového oleja, 1 lyžička údenej papriky, 1 hrnček nastrúhaného parmezánu

.

Postup: Umyte zemiaky a každý nakrájajte na 6 mesiacov. Vložte ich do misy a pokvapkajte olivovým olejom. Posypte ich paprikou a soľou. Zemiaky vložte do fritovacieho koša a teplotu nastavte na 200 °C, čas nastavte na 20 minút. Po desiatich minútach košom zatraste. Až budú zemiaky mäkké, posypte ich parmezánom a ešte ich 2 minúty pečte, kým syr nebude dozlatista.

Grilované hovädzie Fajitas

.

Suroviny: 1 kg Flank steaku, 1 hrnček rastlinného oleja, 1 hrnček sójovej omáčky, 1 hrnček limetkovej šťavy, 1 strúčik cesnaku, 2 lyžice hnedého cukru, 2 lyžičky mletého chilli, 1 lyžička rasce, 1 lyžička žltej papriky, 1 malá zelená paprika, 1 malá cibuľa, teplé kukuričné tortilly, koriander, kyslá smotana na podávanie

.

Postup: Rozmiešajte olej, sójovú omáčku, limetkovú šťavu, lisovaný cesnak, hnedý cukor, chilli, rascu a čierne korenie. 1 hrnček tejto marinády odložte bokom. Zvyšok nalejte do vrecka s uzatváraním. Do marinády vložte mäso. Vrecko uzavrite tak, aby ste vytlačili čo najviac vzduchu. Kompletne pokryté mäso nechajte v chladničke marinovať 4-24 hodín. Papriky a cibuľu nakrájajte a pred pečením polejte 1 hrnčekom zvyšnej marinády. Mäso vyberte z vrecka a osušte. Vložte do fritovacieho hrnca. Nastavte teplotu na 190 °C a čas na 5 minút. Potom mäso otočte a čas nastavte na 3-5 minút, v závislosti na hrúbke mäsa a požadovanom prepečení. Po upečení mäso vyberte z fritovacieho koša a nechajte ho 10 minút odpočinúť. Zeleninu vyberte z marinády a dajte ju do fritovacieho koša. Teplotu nastavte na 190 ° C a čas na 8-10 minút, alebo pečte, kým nebude zelenina mäkká. Mäso nakrájajte na tenké plátky. Podávajte so zeleninou, tortillami, koriandrom a kyslou smotanou.

Plnené papriky

.

Suroviny: 2 hrnčeky uvarenej quinoi, 4 papriky (červené, kapustové alebo žlté), 1 malá cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, 230 g hovädzieho alebo bravčového mäsa, 1 lyžička mletej rasce, 1 lyžička mletej chilli, kukurica, 1 hrnček strúhaného syra, soľ, korenie, kyslá smotana, limetka, koriander

.

Postup: Uvarte quinou podľa návodu na obale a dajte si ju bokom. Papriky očistite od jadierok a bieleho vnútra. V panvičke na strednej teplote ohrejte 1 PL oleja, opečte cibuľu a pridajte lisovaný cesnak. Zmiešajte s mäsom, pridajte quinou, kukuricu a okoreňte rascou, chilli, cesnakom, soľou a čiernym korením. Pridajte 1 hrnček syra. Zmesou naplňte 4 papriky. Ak vám nejaká zmes zostala, osmažte ju na panvičke a odložte ju na ďalšie použitie. Plnené papriky vložte do fritovacieho hrnca a nastavte teplotu na 190 ° C a čas na 25 minút. Čas pečenia sa môže meniť v závislosti od veľkosti paprík. Po upečení ich vyberte a posypte zvyšným syrom. Potom ich opäť vložte do koša a nechajte na 1 minútu opiecť, aby sa syr roztopil. Podávajte s kyslou smotanou, limetkou a nasekaným koriandrom.

Stredomorské kuracie krídielka s olivami

.

Suroviny: 300-500 g kuracích krídielok, 1 lyžička šťavy z citróna, 1 lyžička oregana, štipka sušeného cesnaku, štipka soli, 1 hrnček olív

.

Postup: V mise zmiešajte šťavu z citróna, oregano, cesnak a soľ. Do zmesi vložte kuracie krídielka a prehoďte, aby sa kompletne obalili zmesou. Vložte ich do fritovacieho koša a nastavte teplotu na 200 ° C a čas na 15 minút (malé krídielka), prípadne pridajte ešte 5-10 minút (väčšie krídielka). Raz alebo dvakrát zatraste košom, aby boli opečené rovnomerne. V priebehu posledných 5 minút vhoďte olivy, aby sa zahriali. Podávajte horúce.

Mini cheesecaky

.

Suroviny: 1 hrnček drvených sušienok, 2 lyžice rozpusteného masla, 350 ml mäkkého plnotučného tvarohu, 2/3 hrnčeka cukru, 1 vajce, 1 lyžička vanilkového extraktu, šľahačka, čerstvé ovocie

.

Postup: V menšej miske zmiešajte sušienky a rozpustené maslo. Zmes nasypte rovným dielom do 4/ 180ml formičiek a utlačte. Vo väčšej mise zmiešajte tvaroh a cukor, aby bola zmes jemná, asi 2-3 minúty. Do zmesi dajte jedno vajce, opäť miešajte, pokiaľ sa všetko nespojí. Potom vmiešajte vanilkový extrakt. Krém rovnomerne rozdeľte do formičiek a celé ich potom zabaľte do alobalu. Vrch alobalu prepichajte špáradlom. Dve formičky vložte do fritovacieho koša. Zvyšné dve nechajte odpočívať v chladničke. Teplotu pečenia nastavte na 160 ° C a čas na 25 minút, alebo pečte pokiaľ povrch krému nebude pevný a na dotyk sa nebude jemne triasť. Po upečení nechajte vychladnúť a potom aspoň 4 hodiny nechajte odležať v chladničke, ideálne cez noc. Podávajte so šľahačkou a čerstvým ovocím.

Zeleninové chipsy

.

Suroviny: rôzne druhy zeleniny – batáty, mrkva, repa, olivový olej, sůl

.

Postup: Zeleninu nakrájajte na tenké plátky, osoľte a pokvapkajte olivovým olejom. Vložte do koša teplovzdušnej fritézy a pečte na 160 ° C po dobu 10-15 minút, kým nie sú chrumkavé.

Prezrite si ponuku teplovzdušných fritéz Concept vrátane teplovzdušnej rúry so špeciálnou funkciou Air Fry


.